Doğal görüntüsü ile girdiği her ortama kendi havasını katan ağaç ürünlerinin popülerliği giderek daha da artıyor. Ev ve mutfak eşyaları sektöründe yayınlanan kapsamlı dış ticaret raporuna göre Türkiye ağaç hammadde ile üretilmiş ürünlerin ihracatı 10 yıllık zaman diliminde istikrarlı bir şekilde artış göstermiştir. İthalat rakamları da eş zamanlı olarak düşüşe geçmiştir. İhracat rakamlarındaki oranlara baktığımızda; ağaçtan mutfak ürünlerinde son 10 yılda 7 kat, son 5 yılda 2,5 kat, son 1 yılda ise % 27 artarak 2019’da yaklaşık 7 milyon dolar ticari hacim sağlanmıştır.

ağaç

“Türkiye gelişen sanayisi, her geçen yıl yeni kurulan, son teknolojiler ile donatılmış fabrikaları ile ağaçtan üretilmiş mutfak ürünlerinde dünyanın gözde ülkeleri arasında yerini alıyor.”

Türkiye Avrupa’da, Amerika’da, Orta Doğuda ve dünyanın daha pek çok noktasındaki satın almacılar için hem konumu hem de sunduğu kaliteli, uygun fiyatlı ürünleri ile uygun bir satın alma merkezi haline dönüşmüş durumdadır. Ağaçtan mutfak eşyaları sektöründe de bilinirliği giderek daha fazla artmaktadır. Özellikle dünyanın en fazla ürün çeşitliliğine sahip bambu ürün üreticisi Bambum’un bu konu üzerinde yapmış olduğu yatırımlar ile dünyada tanınırlığını giderek arttırıyor.

ağaç

Sürdürülebilirlik akımının dünyada, özellikle Avrupa ülkelerinde giderek artmasıyla ağaçtan mutfak eşyalarına olan talep de özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde artıyor. Geçtiğimiz yılın verileri incelendiğinde Türkiye bu kategorideki en fazla ihracatını Almanya’ya gerçekleştirmiş, sıralamayı Libya ve Yunanistan takip etmiştir.

Geçtiğimiz yılların istatistikleri incelenerek yapılan öngörülere göre ağaçtan mutfak eşyalarına olan talep önümüzdeki yıllarda katlanarak artmaya devam edecek. Türkiye bu alandaki öncü üreticileri ile dünya piyasasındaki ihracat hacmini arttırarak, dünyanın gözde satın alma merkezi konumuna ulaşması beklenmektedir.

Zücder Dış Ticaret Raporunun tamamını inceleyin.

Bambu ürünlerdeki son trendleri keşfetmek için “Sürdürülebilir Ve Sağlıklı | Bambuyazımızı inceleyin.

Masaüstü sunum gereçlerindeki son trendleri keşfedin.

En yeni trendleri takip etmek ve lider tasarımcıların dünyasını keşfetmek için takipte kalın! Bültenimize abone olun!